Het gezicht achter Your Personal Health

Mijn naam is Elles Wesselink, 44 jr, geboren en getogen in Geesteren,  trotse en dankbare moeder van een tweeling. Voor mijn zwangerschap heb ik de opleiding drogist gevolgd omdat ik erg geïnteresseerd ben in het menselijk lichaam, en de genezing hiervan. Het is mijn passie om mensen te ondersteunen bij het behoud van, of het verkrijgen van een goede gezondheid en meer vitaliteit. Het heeft dus niet lang geduurd dat ik inzag, dat alleen symptoom behandeling meestal niet de juiste weg is om oorzaken aan te pakken. Snel raakte ik bekend in de orthomoleculaire wereld van voeding en geneeskunde. Na vele opleidingsdagen en cursussen gevolgd te hebben ben ik mijn hart en passie gaan volgen en op zoek gegaan naar een onafhankelijk opleidingsinstituut, waar ik na de Medische Basiskennis gestart ben,  aan de opleiding Orthomoleculaire Voeding en Geneeskunde bij Ortho Linea. Daaropvolgend heb ik de opleiding tot geregistreerd darm therapeut eveneens cum laude afgerond. Veel kennis en ervaringen heb ik mogen delen, verwondering hoe een lichaam kan genezen met voeding, lichaamseigen stoffen, eventuele kruiden en/of aanvullende voedingssupplementen.

 

Ook mijn eigen ervaring met het Hellp syndroom, waar je na de ziekte aan je lot wordt overgelaten en er geen enkele ondersteuning wordt geboden, liet me inzien dat het anders zou moeten kunnen.  In de orthomoleculaire opleiding raakte ik bekend met het Metabolic Balance programma, een persoonlijk  voedingsprogramma op maat gemaakt, door middel van je eigen bloedwaardes. Ik heb dit programma zelf mogen ervaren, en ben hier zeer enthousiast en content mee, nogmaals de bevestiging dat je met de juiste voeding veel gezondheid en vitaliteit krijgt, je uiteenlopende klachten kunt reduceren en medicijnen kunt verminderen, een leuke bijkomstigheid is dat het je op een gezonde manier, naar een gezond gewicht brengt.  Het kon dus niet uitblijven dat ik ook de opleiding tot Metabolic Balance begeleidster ben gaan volgen.

 

We zijn wat we eten wordt wel eens gezegd. Maar zelfs gezonde voeding wordt pas doelmatig als het door ons lichaam kan worden opgenomen en verteerd. Een structureel slecht verteringsproces in maag en darmen kan leiden tot chronische klachten, ook elders in het lichaam. De darm speelt een centrale rol in het lichaam. Veel mensen ervaren  vage tot ernstige buikklachten, door deze redenen ben ik me verder gaan specialiseren in maag-darm problematiek en de opleiding gaan volgen tot Geregistreerd Darmtherapeut, wederom bij Ortholinea. Tijdens deze Hbo gecertificeerde opleidingen ben ik een praktijk gestart waarbij ik altijd werk vanuit een holistische visie, Ik hoop dat ik in mijn praktijk kan bijdragen naar een gezonde levensstijl en ik je verder kan helpen, met de zoektocht naar de oorsprong van je problemen en daar mee je je gezondheid weer in eigen hand kan nemen.

 

Een gezonde groet,

Elles.